Selskap

Er du på jakt etter eit historisk sus over ditt arrangement er Sagastad og våre samarbeidspartnerar eit fantastisk val. Lag kvelden komplett med ein av våre vikingpakkar!

Sagastad tilbyr ulike vikingpakkar alt etter sesong. Ynskjer de full servering i Sagastad sine lokaler er dette mogleg utanfor vår hovudsesong som er mai til og med september. Vikingpakkar med aperitiffarrangement i Sagastad og middagsservering hjå ein av våre samarbeidspartnarar kan vi tilby heile året. 

Pakke 1: Gilde i langhuset

Pakka for dykk som vil oppleve Myklebustskipet i Sagastad, og ete som vikingar i langhuset på Fjordane folkehøgskule! 

Kvelden startar på Sagastad med ein aperitiff i det vakre skipet og forteljinga om Kongen av Fjordane. Det vert tid til å mingle og å gå ei runde i utstillinga. Ein forrett på ståande buffet kan serverast som tilval ved ynskje.

Deretter held feiringa fram med middag i eit ekte langhus slik vikingane hadde sine gilde for over 1000 år sidan. Menyen er inspirert av vikingtida og fusjonerer med notida på særdeles smaksrikt vis!

Max kapasitet 60 personar.
Skjenkeløyve må søkast om i god tid i førevegen, så sørg for å bestille i tide.

Pakke 2: Magnifikke vikingar

Lun atmosfære og rikt utval sikrar kvelden med denne pakka for moderne vikingar. 

Kvelden startar på Sagastad med ein aperitiff i det vakre skipet og forteljinga om Kongen av Fjordane. Det vert tid til å mingle og å gå ei runde i utstillinga. Ein forrett på ståande buffet kan serverast som tilval ved ynskje.

Spaser vidare den korte vegen gjennom Sagaparken over til restauranten, Magnifikk. Vel kveldens rettar frå deira selskapsmeny, eller vel frå vikingmenyen som berre er tilgjengeleg gjennom denne pakka. Er du heldig er det kokken sjølv som har skote hjorten du får servert!

Max kapasitet 90 personar.

Pakke 3: Sagastad all the way

Dete er ein eksklusiv pakke med Myklebustskipet som kulisser heile kvelden. Nordfjordeid si storstove inviterer til storstilte arrangement i strålande vakre omgjevnader.

Vi kan dekke til inntil 60 personar, og tilbyr ein selskapsmeny spesielt med vikingtida i tankane. Kva med eit langbord med vikingtapas laga av råvarer som vikingane også brukte i sine gilde?

Start gjerne kvelden med ei omvising i senteret for eit historisk sus over arrangementet. Vi kan servere aperitif i skipet, og gjestane går til bords i kafeen ved sidan av skipet. Senteret har mikrofonar for taler eller andre innslag, og utstyr for framvising av bilete eller presentasjonar. 

Lokalleige må påreknast i tillegg til mat og drikke. Sesong: oktober til april.
Max kapasitet 60 personar. Mulig å auke til 100 med visse forutsetningar.
Ambulerande skjenkeløyve må søkast ved alkoholservering, så sørg for å bestille i god tid.

Foto: Øystein Torheim
I langhuset. Foto; Ulf Rugumayo Amundsen